Mikor Kell Felszedni Az Édesburgonyát

Amikor a hajtások nagyjából 20 centiméteresre nőttek, letördeljük őket a gumóról, és egyenként, vízbe állítva kigyökereztetjük őket. A kigyökeresedett hajtásokat először cserépbe ültetjük, és még bent, a lakásban, hagyjuk őket megerősödni. Folyt. köv. Szabad földbe csak valamikor május közepén, végén érdemes kiültetni, nagyjából akkor, amikor a paradicsompalántákat. Egy-egy gumó akár 15-20 ilyen hajtást is hozhat, vagyis, ha mindet elültetjük, egy gumóból lesz vagy 15-20 batáta bokrunk. Vagy a fölösleget odaadjuk a szomszédnak, amivel határtalan népszerűségre tehetünk szert nála. A batáta igen terebélyes növényt, de ennek örülünk. Főként azért, mert a levele is fogyasztható, lehet belőle pesztót készíteni, sőt salátának, de akár szósznak, levesnek is jó. Másodszor pedig azért, mert a nagy növénynek sok a termése. Ennek megfelelően legalább 30 centiméteres tőtávolsággal, és 1 méteres sortávolsággal ültessük a palántákat úgy, hogy csak a felső két levél kandikáljon ki, a többi kerüljön a föld alá.

Az édesburgonya (batáta) ültetése, gondozása, szaporítása, igényei - Ankert - Anna kertje

  • Mikor kell felszedni az édesburgonyát 2
  • Így neveld a sárkányodat lego videos
  • A batáta begyűjtése, a batáta tárolása
  • Nap okozta égési sérülés kezelése
  • Mikor kell felszedni az édesburgonyát 5
  • Minden lében két kanál 5 rész
  • Jolly és Suzy -Mert a nézését meg a..2015 05. 24 - YouTube
  • Permaforum.hu :: Téma: Batáta / édesburgonya termesztése (36/82)
  • Kedvencek temetője (2019) - Magyarul 720p videa letöltés - Stb videó letöltés
  • Lofty kemping 16 - Autósbolt Csorna
mikor kell felszedni az édesburgonyát 2017

Mindig meleg helyen tárold az édesburgonyát! Rendkívül fontos a gumók szakszerű tárolása! Olyan helyet keress nekik, ahol folyamatosan biztosítható a legalább 15°C fokos hőmérséklet és lehetőleg a 80%-os páratartalom (alacsonyabb páratartalmon az idő múlásával az átlagosnál több vizet veszíthet). A hőkezelt édesburgonya ilyen körülmények között akár 10 hónapig is jól tárolható. További ötleteket és információkat olvashatsz a batáta tároslásáról ebben a cikkben. Ha megfogadod a tanácsokat, jó reménnyel nemcsak egészséges, de szép és sértetlen termésnek örvendezhetsz a betakarítási nap végén! Remélem, sikerült számos kérdésedre válaszolnom, ha mégsem, írj nekünk bátran az e-mail címre. Sok sikert és bőséges termést kívánok! Kovács András

Ezeket a hajtásokat, amikor elérik a húsz centiméteres hosszúságot, levágjuk és vízben gyökereztetjük. Egy-egy gumó akár tizenöt-húsz darab hajtást is hozhat, tehát nem kerül sokba a szaporítás. Amikor ezek a hajtások gyökeret eresztettek, megtörténhet az édesburgonya elültetése. Először ültessük cserépbe, hogy még a tavaszi fagyok ne ártsanak a gyenge hajtásoknak, hagyjuk, hogy a cserépben megerősödjenek a palánták. A tavaszi fagyok elmúlása után, május környékén a megerősödött gyökérzetű hajtásokat kiültethetjük a kertbe az eredeti helyére. A batáta gondozása A batáta szereti a napos, meleg helyet és igényli az intenzív öntözést, bár ugyan jól tűri a szárazságot is, de az öntözéssel nagyobb, szebb terméseket takaríthatunk be. Az ültetés egy méteres sortávolságra és harminc centiméter tőtávolságra történjen, mivel helyigényes növény. Úgy ültessük a palántákat, hogy a föld felszín felett csak a két első levél legyen, a többi kerüljön a föld alá. Több métert is elérhet a futása, ezért növekedéskor nyugodtan tépjük fel az indákat, hogy ne tudjanak gyökeret ereszteni, így nagyobb gumókat érhetünk el.

mikor kell felszedni az édesburgonyát 2020
el-prat-de-llobregat-spanyolország
Tuesday, 21-Sep-21 09:01:16 UTC